inforadiotv.ro devine radio-tv.ro

Informații esențiale despre radiourile și televiziunile din România – la www.radio-tv.ro

Recomandări TvTv

TVR transmite de la Cluj-Napoca Campionatele Europene de Gimnastică Artistică. PROGRAM

Pentru prima dată în istoria Europenelor de Gimnastică, TVR difuzează în direct, atât concursul propriu-zis, cât şi antrenamentele oficiale şi calificările competiţiei. Începând din 17 aprilie, iubitorii sportului au parte de 3.000 de minute dedicate gimnasticii – sportul olimpic favorit al românilor.

Timp de o săptămână, în fiecare zi, pe canalele TVR sunt difuzate, în medie, câte şapte ore de emisie de la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică Petrom, Masculin & Feminin – ediţia 2017:  transmisiuni de la antrenamente şi concurs, emisiuni speciale, dezbateri şi analize din studioul amenajat la etajul 3 al Sălii Polivalente din Cluj, interviuri, imagini din locaţiile amplasate în diverse puncte ale sălii, zona mixtă, VIP, zona sportivilor, fan zone, din oraş etc.

Iată programul transmisiunilor directe, începând de astăzi, la TVR 2 şi TVR HD.

Miercuri, 19 aprilie

  • 13.00 – Studio Gimnastică artistică. Comentatori:Costin Deşliu, Monica Roşu, Andreea Răducan
  • 14.00 – Calificări masculin. Subdiviziunea 2. Comentator Alina Alexoi
  • 16.40 – Studio Gimnastică artistică. Comentatori:Costin Deşliu, Monica Roşu, Andreea Răducan
  • 17.00 -Ceremonia de deschidere. Comentator Alina Alexoi
  • 18.00 – Calificări masculin. Subdiviziunea 3. Comentator Alina Alexoi
  • 20.40 – Studio Gimnastică artistică. Comentatori:Costin Deşliu, Monica Roşu, Andreea Răducan

Joi, 20 aprilie

  • 13.00 – Studio Gimnastică artistică. Comentatori:Costin Deşliu, Monica Roşu, Andreea Răducan
  • 13,30 – Calificări feminin. Subdiviziunea 2. Comentator Alina Alexoi
  • 15.30 – Studio Gimnastică artistică. Comentatori:Costin Deşliu, Monica Roşu, Andreea Răducan
  • 16.00 – Calificări feminin. Subdiviziunea 3. Comentator Alina Alexoi
  • 18.00 – Studio Gimnastică artistică. Comentatori:Costin Deşliu, Monica Roşu, Andreea Răducan
  • 18.30 – Calificări feminin. Subdiviziunea 4.Comentator Alina Alexoi
  • 20.30 – Studio Gimnastică artistică. Comentatori:Costin Deşliu, Monica Roşu, Andreea Răducan

Vineri, 21 aprilie

  • 12.30 – Studio Gimnastică artistică. Comentatori:Costin Deşliu, Monica Roşu, Andreea Răducan
  • 13.00 – Concurs individual compus masculin. Ceremonia de premiere Comentator Alina Alexoi
  • 16,00 – Studio Gimnastică artistică. Comentatori:Costin Deşliu, Monica Roşu, Andreea Răducan
  • 17,00 Studio Gimnastică artistică. Comentatori:Costin Deşliu, Monica Roşu, Andreea Răducan
  • 17.30 – Concurs individual compus feminin. Ceremonia de premiere Comentator Alina Alexoi
  • 19.40 – Studio Gimnastică artistică. Comentatori:Costin Deşliu, Monica Roşu, Andreea Răducan

Sâmbătă, 22 aprilie

  • 12.40 – Studio Gimnastică artistică, comentatori:Costin Deşliu, Monica Roşu, Andreea Răducan
  • 13.30 – Finalele pe aparate (3M , 2F) şi Ceremonii de  premiere. Comentator Alina Alexoi
  • 16.50 – Studio Gimnastică artistică. Comentatori:Costin Deşliu, Monica Roşu, Andreea Răducan

Duminică, 23 aprilie

  • 12.40 – Studio Gimnastică artistică. Comentatori:Costin Deşliu, Monica Roşu, Andreea Răducan
  • 13.30 – Finalele pe aparate (3M , 2F) şi Ceremonii de  premiere. Comentator Alina Alexoi
  • 17.00 – Studio Gimnastică artistică. Comentatori:Costin Deşliu, Monica Roşu, Andreea Răducan

În plus, TVR  transmite în direct, chiar de la locul desfăşurării evenimentului – studioul Polivalentei clujene începând cu 17 aprilie, ora 7.00, programul 1 Matinal, pe TVR 1, cu Dorin Chioţea şi Maria Linda, cu informaţii dedicate celui mai mare eveniment sportiv din România în 2017.

După matinal, ştafeta transmisiunilor este preluată, după prânz, de jurnalistul Costin Deşliu şi de multipla campioană Andreea Răducan, care vor fi gazdele studioului de la Cluj, de unde vor realiza mai multe intervenţii de-a lungul zilei.

Programul continuă, pe TVR 2 şi TVR HD, de la 14.00, respectiv 13.30, cu calificările – miercuri şi joi (luni şi marţi au fost antrenamentele oficiale, pe TVR HD)  şi competiţia propriu-zisă, începând de vineri.

Pe tot parcursul Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică Petrom, Monica Roşu, campioană olimpică şi prezentatoare a Ştirilor sportive de la TVR 2, este cea care va intervieva diferite oficialităţi şi personalităţi ale sportului românesc, în vreme ce jurnalista Monica Bucur va lua declaraţii sportivilor şi antrenorilor din sală.

La microfonul de comentator, pentru întrecerile băieţilor, Alina Alexoi îl are alături pe Alin Jivan – vicecampion european în 2006, la sărituri şi cu echipa, medaliat cu bronz la sărituri la Mondialele din 2005 , iar compeţitia feminină este comentată  împreună cu Mariana Bitang şi Monica Roşu.

Campionatele Europene de Gimnastică Artistică Petrom, Masculin & Feminin 19-23 aprilie sunt transmise, în exclusivitate, de Televiziunea Română, pe posturile TVR 2 şi TVR HD. Pe TVR 1, compeţia este transmisă în regim de breaking news. La competiţia jubiliară de la Cluj, sunt înscrişi 274 de sportivi din 37 de ţări, iar TVR este Official Broadcaster al evenimentului, pe care îl  transmite, în direct şi în exclusivitate, în România.

Pentru a intra în atmosfera competiţiei, Televiziunea Română a lansat, în avanpremiera evenimentului, o serie de materiale video difuzate sub genericul „Campioni de poveste” şi campania Ştirilor TVR, campioni de poveste/ #gimnastică60. Astfel, prin intermediul celor 31 de portrete şi 30 reportaje, cunoaştem poveştile marilor campioni, unele inedite, vedem sau revedem momentele care au marcat istoria sportului românesc, retrăim emoţiile primei note de 10 şi ne pregătim pentru a ţine pumnii echipelor României! Filmele pot fi urmărite accesând http://bit.ly/2oQMMY8.

Ţara noastră are o bogată tradiţie în gimnastică şi o colecţie impresionantă de medalii obţinute, de-a lungul anilor, de campioni deveniţi repere în lumea întreagă. De la prima ediţie a Campionatelor Europene (Bucureşti, 1957) şi până la Berna 2016, România a obţinut 147 de medalii la feminin şi 57 în competiţiile masculine. Pe podiumul de premiere al competiţiei feminine au urcat 32 de gimnaste, cele mai multe medalii de aur fiind cucerite de Nadia Comăneci – 9, Sandra Izbaşa și Cătălina Ponor – câte 7, Simona Amânar – 6, Gina Gogean, Larisa Iordache și Daniela Silivaş – 5, Lavinia Miloşovici  – 4. În ceea ce priveşte medaliile obţinute la întrecerile masculine, pe podiumul de premiere au urcat 8 gimnaşti, cele mai multe titluri fiind obţinute de Marian Drăgulescu (9), Marius Urzică (5), Ioan Suciu (4), Dan Potra şi Flavius Koczi (3).

37 de ţări participante şi 274 de sportivi înscrişi vin la sărbătoarea europeană a gimnasticii din România;

14 campioni europeni şi 5 campioni olimpici vor veni la Cluj;

 

TVR –ca official broadcaster al evenimentului – transmite în direct Ceremonia de deschidere, evoluţiile din concurs dar şi emisiuni speciale, dezbateri şi analize din studioul amenajat chiar în Sala Polivalentă din Cluj.

 

TVR prezintă, la Sala Polivalentă din Cluj, o expoziţie inedită – FAN ZONE, dedicată admiratorilor gimnasticii, cu fotografii din istoria gimnasticii româneşti şi cu echipamente care ilustrează istoria televiziunii.

Publicul poate admira fotografii rare, cu primii noştri campioni şi competiţiile la care au participat şi cu legende ale zilelor noastre şi marile concursuri în care au performat: echipa de gimnastică a României la Campionatul Mondial din 1911; imagini de la Campionatele Internaţionale de Gimnastică ale R.P. Române din 1962; imagini campionii Elena Leuştean; Berta Corobeanu – prima mare gimnastă a ţării după război; Sonia Iovan; Mihai Botez, Albin Morariu; Frederic Orendi; Ghe. Tohăneanu, I. Zamfir, A. Kadar – la Campionatele Naţionale din 1966; Anca Grigoraş; Mariana Bitang, Cristina Bontaş, Daniela Silivaş, Aurelia Dobre, Lavinia Miloşovici, Gina Gogean, Andreea Răducan, Cătălina Ponor, Marian Drăgulescu, Dan Potra şi mulţi alţi mari sportivi români concurând în diferite competiţii.

O secţiune specială este dedicată inegalabilei Nadia Comăneci – simbolul perfecţiunii pentru o lume întreagă – câteva fotografii fiind oferite chiar de multipla campioană.

 

Expoziţia cuprinde, de asemenea, o serie de fotografii artistice cu prize din gimnastică, dar şi imagini inedite cum sunt cele cu o Asociaţie Sătească de Gimnastică, cu „instalaţia” de Gimnastică, amplasată pe terenul din spatele unei şcoli de gimnastică din Braşov, în 1876 sau cu amenajări ale unor săli de gimnastică la începuturile acestui sport.

Imaginile expuse la Cluj-Napoca aparţin Arhivei Fotografice AGERPRES, Federaţiei Române de Gimnastică şi Arhivei TVR.

De asemenea, publicul prezent la eveniment şi care nu a putut ajunge în Bucureşti pentru a vizita EXPO TVR 60 – expoziţia organizată de TVR cu ocazia aniversării a şase decenii de la prima transmisie – este invitat într-o călătorie în istoria televiziunii publice, prin intermediul echipamentelor de televiziune: camere de filmare pe peliculă, camere analogice şi digitale produse începând cu anul 1952 şi până în 2000, magnetofoane Uher şi Nagra, elemente auxiliare audio – microfon, amplificator portabil, căşti, un studio virtual, în care vizitatorii pot experimenta cum se face o emisiune într-un studio de televiziune etc.

Sursă informații și foto: tvr.ro, capturi TVR HD

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE