Prim planPrograme RadioRadio

Trezirea! Încep școala, dar și … noi matinale la radio!

Actorul Dragoş Muscalu este noul prezentator al emisiunii Espresso, matinalul postului Radio România Cultural, care trece de luni, 12 septembrie, la grila de toamnă (la fel ca toate posturile publice din țară).

Matinal cu Dragos Muscalu (RadioRomaniaCultural)
Dragos Muscalu

Sunt Dragoş. Dragoş Muscalu. Actor, improvizator, trainer şi…. de curând, realizator radio. RRC mi s-a părut o alegere firească deoarece este locul ideal în care un individ ca mine – pasionat, pe lângă teatru şi film, de muzică, fotografie, literatură, pisici, ciocolată şi (nu în ultimul rând) de… Batman – s-ar putea exprima. Prietenii apropiaţi şi părinţii, în momentul în care au aflat vestea că voi prezenta matinalul la RRC, au avut o singură întrebare: “şi o să te poţi trezi în fiecare zi la ora aia?” Răspunsul firesc a fost: DA. Iar asta datorită faptului că, pentru mine, o zi în care mă trezesc târziu… e o zi pierdută. În ceea ce priveşte emisiunea Espresso, am foarte mari emoţii, dar câte lucruri nu se pot rezolva stând de vorbă la o cafea bună, așa cum este un Espresso.

Actorul Dragoş Muscalu are 35 de ani, a absolvit Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică Ion Luca Caragiale din Bucureşti, este pasionat de improvizaţie, a susţinut cursuri la facultăţile de teatru din Bucureşti şi din ţară şi îşi doreşte să lucreze toată viaţa cu tineri. A scris prima lucrare de doctorat din România care tratează tema improvizației din punct de vedere ştiințific. Susţine că „teatrul de improvizaţie oferă o şansă unică unui actor, aceea de a putea juca 50 de personaje într-un singur spectacol.”

Espresso, difuzat în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 7:15 la 9:00 este emisiunea matinală care aduce la un loc evenimentele culturale și subiectele care contează. Dragoş Muscalu, împreună cu echipa sa, le va spune ascultătorilor tot ce trebuie să știe despre actualitatea culturală, iar recomandările lui pot fi o sursă de inspirație pentru programul zilnic.

Matinal cu GreeG Onuc (profm)
GreeG & Onuc

GreeG și Onuc sunt prezentatorii matinalului Pro FM, după renunțarea la Andrei Gheorghe. GreeG s-a specializat în trezit la patru dimineața în cei mai bine de doi ani de când face matinal, iar Onuc este maestru al afterhours-ului. Amândoi iubesc radioul și muzica.

La începutul carierei, GreeG a făcut echipă în radio chiar și cu Măruța,la Europa Nova,  iar din 2005 a intrat in echipa ProFM. A lucrat la Media Pro Music și a produs muzică alături de … Onuc. Marius Onuc lucrează în radio de mai bine de 17 ani. Originar din Satu-Mare a trecut prin Radio Transilvania și InfoPro, până a ajuns la ProFM, unde alături de colegul GreeG a făcut istoria audiențelor de succes pe tronsonul de seară. Amândoi au cochetat și cu televiziunea. De la LOL la MTV, până la Spărgătorii de Râs pe Sport.ro, și proiecte special, cum ar fi Vis De Femeie!

Matinal cu Buzdugan si Morar (radiozu)
Buzdugan și Morar

Buzdugan  și  Morar se întorc de luni pentru a face  matinalul Radio ZU, post care  își păstrează poziția de lider al audiențelor în București încă de la lansare , se spune pe pagina postului. Mai mult despre matinal se spune că e cel mai ascultat din țară, atât în ceea ce privește numărul de fani cât și cota de piață .

Matinal cu Marius Tuca si Marius Manole (smartfm)
Marius Tucă și Marius Manole

Marius Tucă şi Marius Manole revin de luni la Smart FM, de la “şapte şi ceva” dimineaţă, în rolurile de gazde ale matinalului Marius FM.

“Avem o seamă de proiecte mari în această perioadă despre care vom vorbi la timpul potrivit. Smart este de puţină vreme în FM-ul românesc dar ne mândrim deja cu un public premium, care ne întâmpina în fiecare dimineaţă şi căruia îi mulţumesc: 66% dintre ascultătorii noştri au studii universitare şi postuniversitare, 74% au venituri mari şi foarte mari, 75% sunt activi profesional, 59% sunt bărbaţi şi 41% femei. Ştiu că este foarte la modă să spui că te adresezi oamenilor tineri şi foarte tineri, Smart FM însă, la cel ca site-ul miscareaderezistenta.ro , sunt deschise pentru toţi românii, indiferent de vârstă”, declara Marius Tucă, directorul postului.

Schimbări majore și la matinalele câtorva posturi din rețeaua Radio România Regional:

Matinal cu Razvan Petre si Laufer Bari (bucurestifm, foto Alexandru Dolea)
Răzvan Petre și Laufer Bari

La Bună dimineața, București! începând de luni i se alătură lui Răzvan Petre (care și-a obișnuit ascultătorii cu interviuri cu artiști pop-rock ai momentului) Bari Laufer. Matinalul București FM începe la 6:30  și invitat la prima ediție va fi  în jurul orei 9:30 Vanotek .

Bună dimineața, Transilvania!, matinalul Radio Târgu-Mureș,  va avea 4 ore (de la 6:00) și va fi realizat de Emil Sabău, realizator de programe și emisiuni  cunoscut publicului altor posturi de radio și televiziune din oraș încă din 2004.  Veteranii matinalului, Septimiu Cioloboc și Radu Florea își așteaptă fanii la Sport și respectiv după-amiaza, pe ,,Sens Unic”. între 16.00 și 19.00.

Cumintii Pamantului, din 5 septembrie (radio21)
Bogdan, Shurubel și Ionuț

Radio 21 a furat startul, Cuminții Pământului Bogdan, Shurubel și Ionuț s-au întors  la Radio 21 de luni  5 septembrie să îți facă diminețile în mare fel. Bogdan revine cu orice altceva în afară de Formula 1 (Doamne ajută!), Shurubel tot nu știe să îl zică pe „r” și Ionuț… și Ionuț!

Matinal cu Bogdan Miu si Catalin Striblea, alaturi de Cornel Ilie, 29 august 2016 (digi-fm)
Bogdan Miu, Cătălin Ștriblea și … Cornel Ilie

Bogdan Miu si pe Cătălin Ștriblea, matinalii de la Prima Editie –matinalul  Digi FM – au revenit din vacanță încă din din 29 august într-o ediție cu surprize, în care odată cu rubrica de sport a apărut,   cu un tort delicios în brațe, solistul trupei Vunk, Cornel Ilie, care le-a adus si ultima piesa, Sări. Îi puteți ascult, de luni pana vineri, între 06.30 si 10.00.

La Europa FM, celălat post național privat, nu sunt anunțate noutăți, Vlad Petreanu şi George Zafiu dau în continuare Deşteptarea. Descoperim împreună România Fantastică, ne bucurăm de lucrurile bune care ne înconjoară, la Ştirea Bravo, şi ţinem pasul cu tot ceea ce este important.  În fiecare marţi, Cătălin Tolontan comentează, în direct, principalele subiecte ale zilei., iar joia e prezent în Deşteptarea Cristian Tudor Popescu.  Matinalul de weekend, “O dimineață de milioane”, este realizat din 10 septembrie de Toader Păun (în locul Anei-Maria Tatu, care prezintă “După-amiaza de Weekend”.

 

Revedeți imaginile de mai sus, răsfoind GALERIA FOTO:

 

Sursă informații: site-urile posturilor respective

2 comentarii la „Trezirea! Încep școala, dar și … noi matinale la radio!

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d