Posturi TvPrim planTv

Documentarele DOQ se văd acum la RDS / Digi. Vezi PROGRAM

Postul de documentare DOQ  a intrat de astăzi, 2 iulie, în grila Digi Satelit (DTH),  după ce, de câteva zile , este prezent în grila digitală  a programelor transmise prin cablu de RCS-RDS.

Televiziunea aparține Tematic Media Group/ Tematica Kábel Kft. din IKO Media Group (grup care transmite în România și canalul dedicat vânătorilor și pescarilor The Fishing & Hunting Channel) și a fost lansată în toamna anului 2007.
DOQ TV este o televiziune de documentare care prezintă întâmplări fascinante despre lumea înconjurătoare, de la cele mai importante bătălii ale istoriei, la ştiinţă şi tehnologie şi de la mistere până la religie. Începând din aprilie 2015, DOQ şi-a împrospătat lunar grila cu emisiuni şi programe internaţionale şi spera să devină un competitor real pentru televiziunile documentare existente în peisajul media din Europa Centrală şi de Est. Din 1 aprilie 2015 există versiuni localizate în română  și cehă și transmisie HD (nu și în limba română).  Tematica era tot atunci sistematizată pe zile: tema centrală a programului de luni devenea istoria, marți-programele științifice, miercuri- războiul și joi – secretele vineri-distracția, iar duminica-secretele religioase.
PROGRAMUL transmis zilnic în prezent îl puteți găsi aici.

Aceasta nu este prima relansare a postului în România. La 1 iulie 2015 televiziunea DOQ era inclusă în pachetul de bază UPC Focus Sat transmis prin satelit (DTH), fiind disponibilă în acest fel,  conform unui comunicat remis mediafax,  pentru peste 275.000 de abonaţi, dar și în pachetele similare UPC DTH din Ungaria, Cehia şi Slovacia. DOQ urma să fie lansată cu localizare 100% în limba cehă, de la 1 septembrie 2015, pe platformele DTH Digi Cehia şi Slovak Telekom, iar din 1 ianuarie 2016, pe platforma DTH Digi Slovacia.

Postul este transmis în prezent prin satelit de către UPC Direct și DigiTV, Magyar Telekom/T-Home și Pantelio, iar prin cablu, printre alții (sunt și companii mici) de către UPC, DIGI, TvNetWork, PARISAT, FiberNet, Tarr Kft. Telekom Ungaria îi include și în grila IPTv.

Transmisia în limba română este SD (chiar dacă se vorbește de format HD). Dacă pe cablu (RCS-RDS) subtitrarea în limba română este afișată fără probleme, pe satelit unele diacritice nu sunt afișate, fiind înlocuite cu grupuri de două litere, iar publicitatea este (2 iulie) cea transmisă pentru Ungaria (mesajele vocale sunt înlocuite cu muzică):

 

 

Surse informații: directe (recepție satelit), dar și tematicmediagroup.com, wikipedia, mediafax.

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d