Programe TvTvz Prim plan

Emisiune-concurs cu Virgil Ianțu și seratele lui Iosif Sava în noua grilă TVR

Sunt doar două dintre surprizele grilei care debutează astăzi. Dar să vedem ce putem vedea pe fiecare dintre canalele televiziunii publice:

TVR 1 –  informaţie şi actualitate

Ştiri din oră în oră, tronsoane de dezbateri, emisiuni noi, dar şi ediţii în premieră ale emisiunilor consacrate.

Gazdele programului de dimineaţă al postului – 1 Matinal, sunt cei mai noi membri ai echipei TVR – Maria Linda şi Dorin Chioţea. Relaxaţi, dezinvolţi, cu zâmbetul pe buze, ei aduc de luni până vineri, în intervalul 07.00-10.00, un magazin alert de informaţii: de la evenimente la meteo, de la trafic la călătorii şi spectacole, de la sport la economie, cinema şi tehnologie, de la modă la sănătate şi frumuseţe.

Emisiunea care prezintă evenimentele importante şi oamenii zilei, Perfect Imperfect – se difuzează, începând cu noua grilă, între orele 10.00 – 12.00. De luni până vineri, Emma Zeicescu îi va ţine la curent pe telespectatori cu cele mai importante informaţii ale zilei care începe.

De la Alina Stancu, vom afla între 13.00 – 14.00 ce se întâmplă Aici, acum , mai mult ni s e promite că ni se şi explică de ce se întâmplă.

Pentru după-amiezile de vineri, Mirela Nagâţ e decisă să convingă telespectatorii că o emisiune culturală poate fi altfel decât plictisitoare. De fapt, poate fi chiar… cool. La Cooltura, aflăm totul despre concerte, spectacole, artişti, expoziţii, teatre şi cunoaştem oameni excepţionali. Totul, vinerea, de la 17.30.

În noua emisiune Pulsul zilei, difuzată în fiecare zi, de luni până vineri, între 18.35–20.00, Radu Tudor propune telespectatorilor TVR 1 o discuţie relaxată, pornind de la ştirile importante ale zilei. Temele momentului sunt dezbătute fără încrâncenare, fără partizanat, cu invitaţi care au ceva de spus, dar mai ales cu telespectatorii, prezenţi prin intermediul reţelelor de socializare.

România 9, cu Ionuţ Cristache, talk-show-ul de sinteză în care, alături de invitaţi puternici, sunt dezvoltate şi dezbătute teme politice, sociale şi economice, va fi difuzat la fel, de luni până joi, de la ora 21.00, în direct la TVR 1

Nou este şi tronsonul de emisiuni de la 22.30, unde vom vedea oameni ale căror istorii merită spuse, la Izolaţi în România (luni) – reportaje unice, semnate Dite Dinesz;

Aflăm cum să nu devenim victime ale infractorilor, la Anchetele comisarului Antonescu (marţi), ce se întâmplă cu Banii tăi, în emisiunea cu acelaşi titlu, cu Monica Ghiurco (miercuri), cum să evităm capcanele din circulaţie, la Drum bun!, emisiune interactivă de circulaţie rutieră, cu Cristina Şoloc şi Virgil Vochină (joi) şi informaţii şi sfaturi pentru cumpărături fără capcane, la Eu, consumatorul, cu Sorin Mierlea (vineri).

Ştiri relevante, conţinut corect vor găsi telespectatorii TVR 1 şi în programele informative transmise, în noua grilă, din oră în oră. Principala emisiune informativă a zilei – Telejurnalul – îşi păstrează orele de difuzare: Telejurnal 14.00 şi 17.00 – cu Teodora Popa, Telejurnal 20.00 – cu Mihai Constantin. La fel şi Ora de ştiri, de la 23.00 – cu Mihai Rădulescu. Scurte buletine de ştiri vom putea urmări, însă, aproape la fiecare oră. În weekend, Dorina Florea prezintă Telejurnalul de 14.00 şi cel de 20.00.

TVR 2: divertisment, filme, seriale noi şi un concurs nou de cultură generală

Mult mai multe filme artistice noi – care se alătură filmelor de Telecinematecă, româneşti şi de artă – teatru, seriale de succes pentru toate gusturile, sport, ştiri şi mult divertisment  – aşa se prezintă, succint, noua ofertă a postului TVR 2 în această primăvară.

Startul noutăţilor îl dă Virgil Ianţu, gazda celui mai nou concurs de cultură generală Căștigă România – format ce va fi difuzat în prime-time, de la ora 20.00 (de luni până joi). O altă noutate care intră în emisie este la ora 23.00 şi se referă la cel mai aşteptat sezon al serialului Dr. House, al 8-lea (de luni până joi).

Tronsoanele dedicate minorităţilor, de la ora 13.40, vor difuza şi filme artistice produse de acestea. Ştirile de la ora 19.00 vor fi prezentate de luni până vineri de Stela Popa, iar în weekend de Raluca Arvat. Ca şi până acum, la TVR 2, tronsonul ştirilor de la ora 13.00 este prezentat de Teodora Antonescu, iar Ştirile sportive sunt aduse de doua mari campioane la gimnastică: Monica Roşu şi Sandra Izbaşa. Şi pentru că după 60 de ani, România are din nou onoarea de a găzdui cel mai mare eveniment al gimnasticii europene, TVR 2 va transmite de la Cluj zilnic, din 19 aprilie, pe spaţii ample, cele mai importante evoluţii de la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică .

Din 22 aprilie, în fiecare sâmbătă de la ora 20.10, Iuliana Tudor aduce O dată-n viaţă la TVR 2,  iar de la ora 22.10 vă delectaţi cu noul serial italian Onoare şi Respect – având în rolul principal pe unul dintre cei mai admiraţi actori ai tinerei generaţii: Gabriel Garko, care a prezentat Sanremo 2016 alături de Mădălina Ghenea.

Programele primăverii la TVR 2 sunt completate de serialul coreean „Preţul trădării”, de cea mai completă ofertă de filme artistice (româneşti, de artă, de Telecinematecă, europene), dar şi de sezoane noi ale emisiunilor tradiţionale:Destine ca-n filme aduse de Iuliana Marciuc de marţi, 18 aprilie, de la ora 21.10, „Duelul pianelor (duminica, de la 15.30, cu Paula Seling, Adrian Enache şi Ovi), „Mic dejun cu un campion”, Natură şi aventură, ”Gala umorului” sau „D’ale lu’ Mitică”. Ca şi până acum, dimineţile TVR 2 sunt de nota 10 – cu Marina Almăşan şi Mircea Radu, de luni până vineri, de la ora 10.10, în programul lor Femei de 10, bărbaţi de 10”.

TVR 3 – cultură  și programe regionale

Grila se îmbogăţeşte cu programe culturale și emisiuni magazin. Se extinde tronsonul dedicat minorităţilor, iar în serile de weekend aduc filme clasice sau de artă, operă, balet, dialoguri de o valoare inestimabilă şi teatru.

De la ora 16.00 intrăm În prelungiri, alături de Florin Mihoc de la TVR Timişoara, cu un program dedicat sportului, cu materiale de actualitate, interviuri, duplexuri de la evenimente, reportaje şi portrete de sportivi. La ora 17.00 urmărim Telejurnal regional, emisiunea de ştiri şi actualitate regională prezentată, din Studioul teritorial Craiova, de Robert Ungureanu şi Adriana Marcu. La realizarea programului vor participa toate studiourile din teritoriu ale TVR. Iar de la ora 18.00 suntem în continuare în legătură directă cu actualitatea moldovenească, la Telejurnal Moldova.

Cântec şi poveste şi Cap de afiş se menţin în grila TVR 3 la aceeaşi oră. La fel se întâmplă şi cu linia de interviuri şi dezbateri culturale de la ora 21.00, ce cuprinde Profesioniştii (luni), Garantat 100% (marţi), Nocturne (miercuri), Drumul lui Leşe (vineri); în seara de joi vom vedea un nou sezon al magazinului cultural urban Arte, carte şi capricii, care strânge cele mai importante informaţii din viaţa artistică şi culturală din România. Jurnalistul Radu Nechit ne invită să petrecem 48 de minute pentru a vorbi despre literatură, artă, film, fotografie sau despre orice alt subiect care stârnește și hrănește frumosul din oameni.

Un Magazin cultural – cu reportaje, cronici şi interviuri din toate zonele ţării – vedem la TVR 3 de luni până vineri, de la ora 22.00. Iar de la 23.00, în aceleaşi seri, ascultăm concerte simfonice.

De notat, în noua grilă TVR 3, este şi extinderea la două ore a spaţiului de difuzare a programelor despre minorităţi – de la ora 11.00 la ora 13.00, de luni până vineri.

Duminică dimineața , de la 9:00 – Mic dejun cu un campion, o confesiune despre performanţă făcută Danielei Zeca Buzura de oameni care au cunoscut succesul.

Weekendul TVR 3 este îmbogăţit cu un cooking show, difuzat sâmbăta, de la ora 11.00 – Ca la mama acasă, dar şi cu două emisiuni magazin, sâmbăta şi duminica, de la 13.00 la 16.00: În familie, cu Alina Şerban şi Doru Ciolacu, realizat la TVR Craiova, respectiv Fun #duminica, prezentat de Andrei Boroşovici şi Doriana Talpeş, produs de TVR Timişoara.

Serile de weekend sunt eminamente culturale. Filmul clasic sau de artă începe la TVR 3 sâmbătă seară, la ora 20.00, urmat, de la 22.00, de un spectacol de operă sau balet. În prime-time-ul de duminică se regăseşte, de la ora 20.00, apreciata serie a Seratelor muzicale ale lui Iosif Sava. Regretat de cei mai mari oameni de cultură din România, Iosif Sava a lăsat în urma dispariţiei sale nostalgia unor momente de dialog intense, puţin regăsite în emisiunile culturale ce au urmat. Un spectacol de teatru, difuzat de la ora 22.00, încheie seara de duminică la TVR 3.

Sursa informații și foto: tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE