Prim planPrograme TvTv

”Doliu” National Geographic pentru abonații Telekom. Ies din grilă și Baby Tv, Mezzo Tv !

National Geographic regretă să vă informeze că programele sale premium nu vor mai fi disponibile abonaților Telekom România începând cu 1 iulie. Canalele care vor fi afectate sunt National Geographic, National Geographic HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo People, Nat Geo People HD și canalul dedicat copiilor, Baby TV.

Urmărind programele National Geographic sprijiniți eforturile de explorare și conservare deoarece reinvestim 27% din profiturile noastre în organizația globală non-profit National Geographic Society. Credem în importanța rolului nostru de a aduce lumea mai aproape și dorim să continuăm acest lucru pentru tine și familia ta.

Acesta este mesajul care se poate citi pe site-ul oficial  Național Geographic România, după ce se apasă pe tristul banner de mai jos:

Mesajul continuă cu precizarea celorlalți operatori care transmit în continuare  majoritatea canalelor, în timp ce la ”Abonare” încă mai apare Telekom (după mesajul de avertisment de mai sus):

Așadar canalele National Geographic, National Geographic HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD sunt în continuare disponibile prin RCS&RDS, UPC, AKTA, Orange, Ines și alții, iar BabyTV este disponibil prin UPC și Orange. Dar Programul Nat Geo People (în variantă SD și HD), care difuzează inclusiv emisiunile cu câini realizate de Cezar Millan, se poate vedea în prezent doar la Telekom, ceea ce înseamnă că din iulie nu va mai fi disponibil în România.

Update 29 iunie:

Mesajul de scoatere din grilă a canalelor a fost postat miercuri seara și pe contul de facebook Național Geographic România, iar abonații Telekom reacționează cu mesaje dure pe forumul de pe contul de facebook Telekom și scriu că vor renunța la contract:

Măsura fusese anunțată de oficialii Telekom încă de acum 16 zile, printr-o postare stranie pe același forum:

Telekom Romania desfășoară periodic studii de piață pentru a identifica evoluția cerițelor utilizatorilor. Pentru a ține pasul cu nevoile cât mai diversificate ale consumatorilor noștri, configurăm permanent structura serviciilor de programe, prin conținut de calitate, unele în exclusivitate. În linie cu acestă strategie, Telekom a lucrat la actualizarea grilei de programe TV astfel:
Vor fi eliminate canalele: •Baby TVDiva UniversalNational Geographic Channel• Nat Geo Wild• E Entertaiment• Nat Geo People HD• Nat Geo Wild HDMezzo• Mezzo Live HD
Și se introduc următoarele canale:• Epic Drama• Rock TV• Magic TV• Djazz TV• Romance TV• Classica HD

Adică alte programe pe lângă cele 7 menționate. Asta după ce recent au fost scoase din grilă cele trei canalele de filme din pachetul Filmbox.  Practic  dispar mult mai multe canale (multe dintre ele HD, unele transmit programe diferite în variantele SD/HD) decât câte se introduc!  Unde sunt canalele similare care se spune că sunt introduse într-un asemenea caz ??  N-ar fi normal ca protecția consumatorului sau alte autorități de reglementare să intervină atâta tip cât asta nu se întâmplă și costul abonamentului rămâne neschimbat?   Epic Drama oferă seriale, nu filme artistice, deci nu poate fi echivalentul celor trei canale Filmbox!  Poate doar amatorii de muzică să fie cât-de-cât mulțumiți…
Dar ce se oferă amatorilor de documentare în schimb? Canalele de documentare de la DigiTv? Puțin probabil, atâta timp cât nici Digi 24, canalul de știri al RCS-RDS,  nu este preluat HD de Telekom.  O ”alianță” completă cu Digi ar putea însemna pentru visători și adăugarea canalului de filme (FilmNow, actual DigiFilm), dar și a canalelor de … sport (iar Telekom are canale concurente). Ea este după mulți imposibilă, în condițiile în care RCS-RDS, proprietarul canalelor Digi enumerate, este  tocmai … concurența Telekom și oferă tocmai accesul exclusiv la aceste canale, la un cost redus al abonamentului.

Va plăti totuși Telekom celor de la Digi pentru a retransmite cel puțin canalele de documentare Digi,  care ar fi ”similare” celor scoase acum ? Ar fi RCS-RDS de acord cu așa ceva??
Rămâne … de văzut!

Update 1  iulie:

Mesajul referitor la modificări apărut pe ecranele celor cu receptoare IPTV este cel de mai jos:

În cursul serii modificările nu erau încă operate la Telekom IPTV, canalele vechi nu se mai vedeau (deși apăreau încă în listă), dar nici cele noi.

Update 2  iulie:

Au fost adăugate în grilă Rock Tv și Magic Tv (ambele HD, sunet stereo), pe poziții nealăturate (ba chiar au între ele canalele de folclor și manele), canalele muzicale ar trebui reordonate. Digi 24 a fost mutat unde îi este locul, alături de programele de știri (254 , era ”rătăcit întâmplător” pe la 742) , din păcate tot SD (HD apare doar în logo). Nimic despre canalele de documentare, asta în timp ce la Digi DTH (satelit) a fost adăugat canalul DOQ, introdus cu câteva zile în urmă la RCS-RDS și pe cablu.

Update 4  iulie:

Au fost adăugate în grilă Epic Drama , dar și Classica Tv și Djazz Tv, surpriza plăcută este că sunt HD, iar Classica TV are disponibil sunet Dolby Digital.

Update 2019:

A fost scos din grilă BBC Earth, postul cu cele mai bune documentare. Telekom era singura rețea de cablu mare care îl transmitea HD, acum mai poate fi văzut SD numai la Digi. Regretabil, din ce mai bună ofertă de documentare Telekom a ajuns să nu mai aibă mare lucru 🙁

2 comentarii la „”Doliu” National Geographic pentru abonații Telekom. Ies din grilă și Baby Tv, Mezzo Tv !

  • Digi24 a fost scos și el din toate abonamentele, fără avertisment și consultare. E în cîrdășie cu Guvernul???? E un post de televiziune serios, la care NU VREM SA RENUNȚĂM! Sau renunțăm la abonamentul Telekom.

    Răspunde
    • La IPTv nu a fost scos, ci, așa cum am scris, a fost mutat de pe 742 acolo unde îi este locul, la posturile de știri.
      Din păcate e tot SD și nu are informații pentru EPG 🙁

      Răspunde

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d