Prim planPrograme TvRecomandări TvTv

CineTePrinde sâmbăta? Cristian-Tudor Popescu, la CinemaTePeca!

Din 1 decembrie ”Emisiunea CineTePrinde, 9 ani la Pro Cinema, renaște in CinemaTePeca, la Digi24 ”, a anunțat Cristian Tudor Popescu. “Imi pun din nou palaria de filmofil ca sa povestesc despre marele ecran pe micul ecran.”

În fiecare sambata, de la ora 21:00, criticul si istoricul de film Cristian Tudor Popescu va prezenta la Digi24 colectia de arta a filmului romanesc. Cele mai valoroase filme ale cinematografiei românești vor fi la Digi24 în fiecare weekend, într-o prezentare concisă și savuroasă, marca CinemaTePeca. Cristian Tudor Popescu a lucrat la „Adevărul”, ziar pe care l-a condus până în 2005. Împreună cu o parte din redacția „Adevărul”, a fondat mai apoi cotidianul „Gândul”, devenind directorul noului ziar. În 2015, a părăsit ziarul Gândul, iar acum este invitat permanent al Jurnalului de Seară la Digi24 și comentator la Europa FM. A fondat publicația online „Republica”, împreună cu Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru. Este doctor în cinematografie și media și membru al Uniunii Scriitorilor și Uniunii Cineaștilor din România.

Noua emisiune, CinemaTePeca, debuteaza de Ziua Nationala cu unul dintre primele filme romanesti premiate la Cannes si cu o difuzare exceptionala, duminica.

De Ziua Nationala, CinemaTePeca va invita la un film – eveniment, care vorbește despre drama si despre onoarea de a fi roman, in vremuri tulburi ale istoriei. In anul 1964, „Padurea spanzuratilor”, capodopera scriitorului Liviu Rebreanu, a devenit capodopera cinematografica. Un an mai tarziu, filmul lui Liviu Ciulei a fost recompensat cu premiul de regie la festivalul de la Cannes. Ultimul film regizat de Liviu Ciulei, „Padurea spanzuratilor”, a adus si consacrarea lui Victor Rebengiuc, aflat atunci la inceputul carierei.

Pentru ca unei aniversari atat de importante i se cuvine mai mult de o zi de sarbatoare, in mod exceptional, CinemaTePeca va fi difuzata si duminica, 2 decembrie, la aceeasi ora. Filmul de duminica va fi “Morometii”, in regia lui Stere Gulea, pelicula care a facut istorie si a umplut salile de cinematografe.

Update 3 decembrie: dacă doriți să revedeți ”Moromeții”:

Sursă informații și foto: digi24.ro, digi-world.tv

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d