Programe TvRecomandări TvTv

De Crăciun, la tv

Sâmbătă 23 decembrie

18.00 (TVR 1): Colindăm în satul poetului Nicolae Labiş, cu ”Exclusiv în România”. În preajma Crăciunului, echipa emisiunii ne invită să petrecem sărbătorile în Bucovina. Mai exact, la Mălini, un sat unde cetele de colindători încă păstrează cu bucurie tradiţia.

20.00 (TVR 2): Paula, Ovi și Adrian Enache dau startul veseliei în platoul „Duelul pianelor”. Familia Anghel (Monica și fratele Alex) vine în echipa lui Ovi, iar familia Pavel (Marcel, sora Gina și fratele George) se alătură Paulei.
20.00 (TVR 3): Film:  ”Gara pentru doi
21.00 (TVR 1): O comună din Delta Dunării a dat 25 de campioni olimpici şi mondiali la caiac şi canoe. Comuna Crişan, cu cele trei sate ale sale – Crişan, Mila 23 şi Caraorman – este, probabil, unică în lume din acest punct de vedere. Care erau visurile copiilor de odinioară şi care sunt cele ale copiilor de astăzi? Cum s-a schimbat Delta şi cum arată viitorul pentru oamenii Deltei? Ce s-a ales de cei care au adus glorie sportului românesc, dar şi de cei din mijlocul cărora s-au ridicat? Aflăm din povestea campionilor Deltei spusă de Marian Voicu şi Cristi Ilea la ”Dosar România”.

22.00 (TVR 1): De la regizorul Daniel Sandu, invitatul Eugeniei Vodă la ”Profesioniştii”, aflăm povestea filmului ”Un pas în urma serafimilor”, dar şi propria poveste de viaţă a regizorului.23.15 (TVR 3): Film: „Crăciunul la castel


Duminică 24 decembrie

12.50 (TVR1): Obiceiul colindatului este prezentat, în toată splendoarea lui, de mari interpreţi ai folclorului românesc, de tineri şi cete de colindători sub genericul „Colind din suflet de român” în ediţia specială Tezaur folcloric.
15.30 (TVR1): Colegi de juriu la Vedeta populară, concurenţi la sarmale, la Politică şi delicateţuri: Sarmale în ţeavă de şorici, asta găteşte Mircea Dinescu pentru invitatul său, rapsodul Grigore Leşe, la această ediţie Politică şi delicateţuri din Ajunul Crăciunului.

17.00 (TVR1): Ascultăm Poveşti de CrăciunCâţiva povestitori cunoscuţi relatează cu har cum arăta Crăciunul în 1920, cum se sărbătorea la lotul naţional de gimnastică sau ne vor dezvălui cine este Moş Crăciun cel adevărat. Cei care au răspuns sunt: actriţa Carmen Tănase, actorul Florin Zamfirescu, bloggerul Radu F. Constantinescu, istoricul Constantin Bălăceanu Stolnici, campioana olimpică la gimnastică Monica Roşu, interpreta şi actriţa Maria Buză, maica Gherasima de la mănăstirea Bistriţa.

17.10 (TVR2): „Bambi” (SUA, 1942), filmul de animație produs de Walt Disney și regizat de David Hand, a fost nominalizat de trei ori la Premiul Oscar și a primit Globul de Aur. O poveste minunată cu de puiul de căprioară și prietenii săi din pădure: iepurașul Bocănilă, sconcsul Flower și bufnița Owl.

17.10 (TVR2): Teatru Tv: Piatra din casă

19.00 (TVR3): Zestrea Ardealului ne aduce Colinde la Palat – de pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureş

20.00 (Antena1): Film Disney: Regatul de gheață (Frozen)

20.10 (TVR2): Film: Crăciun în vestul sălbatic (THE TROUBLEMAKERS/THE FIGHT BEFORE CHRISTMAS-Italia, Germania, SUA, 1994) Regia: Terrence Hill Cu: Bud Spencer

20.00 (TVR HD): CAMPIONATELE MONDIALE DE DANS SPORTIV (II) Comentator Monica Bucur

20.30 (Pro cinema): Film animație: IceAge

21.00 (TVR1):  9 concurenţi, câstigătorii fiecărei ediţii din acest sezon, se întrec în semifinala Vedeta populară .

22.00 (Antena 1): Film Disney:”Tomorrowland”(fără publicitate!). Regia: Brad Bird (!) cel care și-a descoperit dragostea față de filmele de animație după ce a învățat meserie de la monștrii sacri de la studiourile ”Disney”, ce avea să-i aducă două premii ”Oscar”. A trecut, apoi, la filmele de acțiune, cu Tom Cruise și l-a cooptat pe George Clooney, pentru ”Tomorrowland”

22.10 (TVR 2): Leru-i Ler!  In seara de Moș Ajun vin colindătorii
22.30 (TVR2):  Liturghia pontificală a Sărbătorii Naşterii Domnului, în direct de la Catedrala San Pietro din Vatican. Celebrările prezidate de Sanctitatea Sa Papa Francisc pot fi urmărite, în direct, în cadrul emisiunii „Credo”.

 

Luni 25 decembrie

07.00 (TVR2):  Corul și Orchestra Tabernacle din Salt Lake City se reunesc pentru a celebra ziua sfântă alături de vedete de excepție ale Hollywood-ului: Natalie Cole, Jane Seymour și David Archuletta.

08.10 (TVR2):  Teatru pentru copii:  „Crăiasa zăpezii”.

12.00 (TVR1): Copiii s-au gândit că îi e destul de greu Moşului să îşi ducă misiunea la îndeplinire şi, de aceea, vor să-l răsplătească oferindu-i cântecele şi dansurile lor şi spunându-i Mulţumesc, Moş Crăciun!

12.30 (TVR1): Tradiționalul mesaj „Urbi et Orbi” al Suveranului Pontif

13.00 (TVR1): Cântecul, jocul şi portul românesc în toată splendoarea lor le vom întâlni în ediţiile speciale Tezaur folcloric, pe care TVR 1 le difuzează de la orele 13.00 şi 16.00.

13.30 (TVR2): „101 Dalmaţieni” (1961), desenul animat ce a fermecat generaţii cu irezistibilele sale vedete care latră și dau din coadă.

16.00 (ProTv): Film: Pinguinii domnului Popper

17.00 (TVR1): Din Arhiva TVR, Stela de 5 stele, o ediţie specială dedicată iubitei actriţe.

18.00 (TVR1): Maică pentru 100 de copii
https://www.youtube.com/watch?v=eU5ZlpAooNw

19.00 (TVR3): Zestrea Ardealului ne aduce „Colinde la Palat” – de pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureş

20.00 (TVR1): Câștigă România!” e cu și pentru copii. Vor concura șase elevi de nota 10, talentați și care au obținut medalii și diplome la festivaluri și concursuri naționale,  într-o ediţie specială.
20.00 (TVR3): Spectacolul de dans La Bayadere – Ţara iluziilor. Un spectacol între două lumi, construit într-o simetrie perfectă, despre iluzia îmbătătoare a puterii, ura distrugătoare şi magia iubirii, cu influenţe din teatrul tradiţional japonez Noh, din dansul contemporan european şi retuşat cu tuşe clasice.

21.00 (TVR1 & TVRi): concertul Noaptea sfântă de Crăciun, transmis de pe scena din Piaţa Constituţiei.

22.15 (TVR3): Concertul de Crăciun – Winter Delights. Vis de iarnă – ce cuprinde colinde din repertoriul international şi autohton.

23.00 (TVR1): De Crăciun îi revedem pe cei care i-au convins pe telespectatori că există viaţă şi emoţie şi acolo, sus, unde nu sunt magazin, medic ori drum. Povestea campaniei Pachete de Crăciun pentru Izolaţi în Româniacare a însemnat 450 de pachete din 8 țări care au ajuns sus în munţi.


Marți 26 decembrie

12.10 (Viasat Nature): Despre maimuțe. O serie-documentar înduioşătoare, care explorează lumea fascinantă a primatelor. Străbatem lumea pentru a vedea maimuţe, lemurieni şi primate, descoperind cât de aproape sunt oamenii de aceste specii.(3 episoade, până la 14.50)

15.40 (TVR1): Marina Almășan îl aduce pe Moș Crăciun la „Femei de 10, Bărbați de 10”. Moșul, un „bărbat de 10”, se va afla într-o dispută conjugală cu… Mary Christmas. Simpatica doamnă Crăciun vrea să-i ia locul pentru că este supărată pe succesul de care se bucură Moșul. Protagoniștii sunt Dan Helciug și Cristina Cioran și fiecare va miza pe susținători.

14.45 (TVR2): Film pentru copii „Fram” (1983), regia Elisabetei Bostan.

20.00 (TVR2): Câștigă România!” Irina Pacurariu, Iuliana Tudor și Dragoș Pătraru intră în competiție să strângă o sumă importantă de bani care va fi donata unei tinere excepționale, un medic care a reușit să sfideze dintr-un scaun cu rotile obstacole ale vietii de neimaginat.

Episode 1.
Picture Shows: A Sengi (Elephant Shrew) nose to nose with an elephant in the African Savannah (composite image)
(viasatnature)

20.00 (TVR3): Baletul Spărgătorul de nuci de P.I. Ceaikovski , spectacol susținut de Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău

20:00 (Viasat Nature): Regate ascunse (2014, UK) Pregătiţi-vă să fiţi uimiţi, fascinaţi şi amuzaţi de creaturile din “Regatele ascunse” ale planetei noastre. E timpul să intre în scenă micile minuni ale naturii! (3 episoade, până la 22.40)

21.00 (TVR1): Cel mai împătimit interpret al baladelor şi poeziilor româneşti, maestrul Tudor Gheorghe vă încântă cu o serie de poeme de iarnă şi colinde simfonice în cadrul concertului Iarna Simfonic Aniversar care încheie ciclul Anotimpurile Poeziei Româneşti.

21.00 (National Geographic): Diana: Povestea în cuvintele ei. În 1991, în interiorul palatului Kensington din Londra, Diana, Prințesă de Wales, a participat la o serie de interviuri secrete, înregistrate cu permisiunea sa de un prieten apropiat, în numele jurnalistului Andrew Morton.

23.00 (BBC Earth) Viața secretă a pisicilor. Documentar revelator care explică de ce cade pisica întotdeauna în picioare, de ce toarce și unde merge când pleacă din coșuleț.

 

Miercuri 27 decembrie

20.00 (TVR3):  Opera Aida – la împlinirea a 70 de ani de la înfiinţarea Operei Române din Timişoara.  În 27 aprilie 1947 opera „Aida” de Giuseppe Verdi devenea primul spectacol al Operei din Timișoara prezentat în fața unui public numeros, aflat în sala de spectacole, dar și în fața clădirii, fiind transmis prin megafoane în Piața Operei.
21.00 (TVR1): Părintele Constantin Necula revine în platoul emisiunii România 9 pentru a vorbi despre tradiţiile sfinte de Crăciun, despre ce mai înseamnă să fii român în ziua de azi şi ce ne defineşte ca popor, dar şi despre o reîntoarcere a tinerilor la biserică şi la spiritualitate. Care crede că este trăsătura cea mai importantă a politicianului român, dacă ducem lipsă de modele sau nu şi cum am putea să ne punem ţara în valoare sunt câteva dintre subiectele discuţiei dintre preotul Necula şi moderatorul Ionuţ Cristache la această ediţie specială.

22:45 (BBC Earth): Soarele. O privire asupra relației noastre cu soarele, de la venerarea sa în antichitate la modul în care încercăm să-i captăm puterea în epoca modernă.

23:45 (BBC Earth): Secretele mâncării. O celebrare a fizicii, chimiei și biologiei ascunse în … fiecare mușcătură 🙂

Mai multe despre oferta  TVR1 / TVR2 / TVR 3

Tot în aceste zile puteți vedea pe Netflix (HD sau chiar 4k!) filmul Un prinț de Crăciun , filmat în mare parte la …. Castelul Peleș (dacă n-ați testa serviciul, e acum momentul, prima lună este gratuită!)

 

Sursa: paginile televiziunilor respective

 

 

 

 

#RecomandariTv #colinde #campioni #Profesionistii #film

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE