Programe TvRecomandări TvTv

Ianțu ”Câștigă România”

Update 6 aug:
Peste 2,2 milioane de telespectatori au urmărit în primul sezon formatul 100% românesc ”Câștigă România”.

“Primul sezon a readus publicului ceea ce îi lipsea de multă vreme. Un concurs de cultură generală. Ba mai mult decât atât, unul familiar, care să ne reflecte identitatea. M-am bucurat că show-ul a devenit popular foarte rapid, atât pentru adulți, dar şi în rândul copiilor. Am avut concurenţi extraordinar de bine pregătiţi, iar audienţele au fost peste aşteptări. Acest lucru mă obligă să trec la un alt nivel cu această emisiune. Alături de echipa TVR şi Zucherro Media muncim în această perioadă pentru a îmbunătăţi formatul, ca să avem o emisiune pusă la punct din toate punctele de vedere, iar conţinutul să ofere chiar mai mult suspans şi dinamism. Sper într-un sezon care să ne depăşească din nou aşteptările, iar publicului îi mulţumesc că mi-a fost alături, că a fost extrem de vigilent în oferirea de sugestii pentru îmbunăţirea emisiunii, şi îi aştept pe toţi, la toamnă, într-o nouă şi proaspătă ediţie ”, a spus Virgil Ianţu.

Emisiunea-concurs de pe TVR 2 a fost remarcată şi la nivel internațional. În premieră, producţia TVR a fost selecționată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union), competiție care își va desemna premianţii în toamna acestui an. Totodată, un vânzător american de formate de emisiuni a realizat o ediție-pilot în limba engleză pentru export, sub numele „To Win Your Country”.

Articolul inițial, publicat în 17 aprilie:

După o lungă absenţă, Virgil Ianţu revine de astăzi, din 17 aprilie, ca prezentator al acestei emisiuni-concurs, difuzată de luni până joi, de la ora 20.00, la TVR 2. Concurenții și telespectatorii deopotrivă vor fi ”purtaţi”  prin întrebările alese prin toate judeţele ţării, o idee cât se poate de potrivită pentru televiziunea publică. Noul format este dezvoltat de TVR împreună cu compania Zucchero Media, cea care a produs în România și ”Vrei să fi milionar” și prinde viață în noul studio virtual al televiziunii publice ( vom vedea emisiunea și la TVR HD) .

«Câştigă România!» este un format în totalitate românesc, idee ce se produce pentru prima oară. Întrebările se referă doar la țara noastră, dar îi trec pe concurenți prin toate subiectele imaginabile. Cu această ocazie vom afla atât noi, cât şi cei de acasă, despre lucrurile frumoase pe care le avem în ţară şi despre realizările mai vechi, dar şi mai noi”, a mărturisit Virgil Ianţu.

Decizia lui Virgil Iantu de a se alatura acestui proiect a venit în mod natural, acesta fiind un mare sustinator al ideii ca publicul romanesc merita emisiuni de calitate, care isi propun sa gaseasca numitorul comun dintre divertisment si educatie, traditii si valori autohtone:
In ultima vreme, din ce in ce mai multi oameni (de la prietenii cei mai apropiati si pana la toti cei care imi trimit ganduri frumoase online zilnic) ma intrebau de ce nu revin pe TV. Insa propunerile primite nu coincideau cu valorile sau credintele mele, de la care nu m-am abatut, asa cum nu o voi face nici de acum inainte. Trebuie sa recunosc ca mi-a venit destul de natural sa devin partener cu Televiziunea Română. Intr-un fel sau altul suntem datori sa le oferim romanilor ceea ce merita – emisiuni inteligente, cu informatii de valoare, si de o calitate ireprosabila”, a declarat Virgil Ianţu.
„Nu cred ca sunt singurul care vede ca noua generatie are nevoie de emisiuni din care sa isi poate alege modele, de oameni care sa le demonstreze ca ceea ce stii te reprezinta cu adevarat ca individ. O cultura generala solida trebuie sa se bazeze si pe cunoasterea lucrurilor care ne definesc cultura. Astazi mai mult ca oricand e important sa nu ne pierdem identitatea si sa invatam sa pretuim locul in care ne-am nascut. E usor sa hulim tot ce inseamna valori nationale, daca nu le-am cunoscut cu adevarat. Si iata cum dorinta de a ma reintalni cu publicul s-a sincronizat perfect cu excelenta propunere a celor de la TVR si Zucchero Media. Sunt nerabadator sa fiu din nou pe platou si sa traiesc alaturi de concurenti emotiile si bucuria invingatorului!”, a adăugat Ianţu.

În ceea ce priveşte ineditul formatului, prezentatorul dezvăluie că „lucrurile sunt foarte simple şi aceasta e una dintre calităţile noului concurs. Este intuitiv, iar cei de acasă se vor obişnui cu ce se va petrece în emisiune.
Avem trei concuren
ți în fiecare ediţie, dintre care doar unul va rămâne, după ce va trece de două etape preliminarii.
Fiecare concurent trebuie să aibă ca punct de plecare un judeţ de graniţă pe care şi-l alege el. Misiunea este să ajungă într-un alt judeţ, tot de graniţă, pe care îl va alege aleatoriu calculatorul.
Fiecare concurent trebuie să răspundă corect la o serie de întrebări legate de jude
țele prin care trec.
La final se face un clasament, iar cei care au parcurs întreaga distanţă între punctul de plecare şi cel de destinaţie sunt avantajaţi.
După prima etapă, doi dintre concurenţi merg mai departe, iar cel cu punctajul cel mai mic părăseşte concursul. În următoarea etapă, concurenţii «se duelează», pornind unul spre celălalt, fiecare dintr-un judeţ opus. Obiectivul este să ajungă în judeţul adversarului şi aici va fi nevoie şi de puţină strategie, de câteva ocolişuri. În cea de-a treia etapă va rămâne cel care va parcurge cele mai multe judeţe. Acesta va trebui să răspundă la o serie de întrebări cât mai repede, parcurgând cât mai multe jude
țe din punctul de plecare. Iar strategia pe care o va alege face parte din farmecul jocului. Dacă rămâne înconjurat de județe pentru care a dat răspunsuri greșite, se blochează și ediția se încheie. Însă acesta este cel care trece în ediţia următoare și care are deja un premiu asigurat.”

Întrebat dacă a fost tentat să „tragă cu ochiul” la preselecţii, Ianţu a răspuns amuzat: „Eu nu trag cu ochiul, ci mă duc să-i relaxez puţin, pentru că e firesc să aibă emoţii. Atmosfera de la filmări poate fi apăsătoare pentru cei care n-au mai trecut prin aşa ceva, iar eu îmi doresc să se simtă bine, să ne şi distrăm, pentru că este unul dintre condimentele acestui format. «Câştigă România!» ne permite să învăţăm, dar şi să plecăm acasă cu amintiri plăcute. E o emisiune de divertisment, nu e nicio încrâncenare, iar mie nu îmi stă în fire să prezint emisiuni sobre”.
Următoarea preselecție este programată pentru 21 aprilie.

Marţi, 4 aprilie , Virgil Ianţu a fost invitatul Emmei Zeicescu în prima parte a emisiunii Perfect Imperfect pentru a povesti despre decizia lui de a intra în echipa TVR,  despre cum a fost primită de publicul larg întoarcerea lui în televiziune și despre despre noul proiect.  Vezi acestă parte a emisiunii.

De astăzi televiziunea publică are (ca și BBC-ul), aproape zilnic, o emisiune concurs. Dacă ”Veriga  slabă” pe care o vedem la BBC (la noi era moderată, vă mai amintiți, de Andrei Gheorghe) n-a prins în România, sperăm ca măcar acest format, 100% românesc să … câștige România!

Regulamentul concursului (PDF)

ARHIVĂ emisiuni.

Sursa informațiilor și fotografiilor: tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE