Programe TvRecomandări TvTv

Nunți regale pe micul ecran: de la Diana la Meghan / VIDEO

Sâmbătă 19 mai 2018, ochii întregii lumi vor fi ațintiți spre orășelul britanic Windsor, unde Prințul Harry se va căsători cu prințesa de la Hollywood, Meghan Markle. Evenimentul va fi transmis în direct de la ora 12 la E! Entertainment  (include procesiunea, dar și sosirea membrilor familiilor regale şi a celebrităţilor) şi  va fi precedat pe același canal de alte emisiuni dedicate familiei regale.  Ce înseamnă să te căsătoreşti cu cineva dintr-o familie dintre cele mai puternice şi celebre din lume aflăm încă de  joi 17 mai, la ora 15, în documentarul Jurnalele Prințesei Reale – De la Diana la Meghan. 

Vineri, 18 mai, de la ora 21.00, TVR 1 transmite în premieră şi în exclusivitate documentarul O viaţă de poveste, Harry şi Meghan, producţie Marea Britanie 2018, regia şi scenariul Adrian Munsey şi Vance Goodwin. Cel mai bun scenarist de la Hollywood nu ar fi putut inventa un basm mai potrivit! Filmul documentar este un fascinant basm contemporan despre întâlnirea actriţei Meghan Markle, o luptătoare pentru drepturile femeii, cu Prinţul Henry de Wales, care a renunţat la rigorile regale, fără a-şi pierde titlurile. Împărtăşind aceleaşi pasiuni, cei doi par foarte potriviţi. Nunta lor confirmă adaptarea monarhiei britanice la modernitate.

Vor fi la TVR și transmisiuni directe, filme în premieră, reportaje speciale ale corespondenţilor TVR la Londra, Laura Fronoiu şi Romeo Stancu, dar şi ştiri şi reportaje difuzate în Telejurnale și emisiunile de actualități:

Sâmbătă, 19 mai, de la ora 20.10, TVR 2 a programat drama romantică Harry şi Meghan: O iubire Regală. Difuzată în premieră şi în exclusivitate în România, drama romantică este o incursiune în culisele poveştii de iubire dintre Prinţul Harry al Marii Britanii şi actriţa americană Meghan Markle. Realizat special pentru acest eveniment, filmul, produs de compania Lifetime şi difuzat de TVR în aceeaşi săptămână cu difuzările din SUA şi Marea Britanie, invită telespectatorii să urmărească idila de la prima întâlnire a cuplului, până la cererea în căsătorie, dar şi momente emoţionante din anii de tinereţe ai prinţului. În film mai sunt evocaţi mama Prinţului Harry, Prinţesa Diana, decedată în 1997, dar şi tatăl acestuia, prinţul moştenitor Charles. Nu este uitată nici Violet Von Westenholtz, prietena comună a lui Meghan Markle şi a Prinţului Harry, despre care s-a scris că le-ar fi făcut cunoştinţă.

PRO TV difuzeaza in premiera, sambătă, 19 mai, de la ora 11:00, filmul documentar – „Meghan Markle: Printesa americana”. Documentarul prezinta interviuri cu apropiatii lui Meghan si ai casei regale, printre care se numără și Samantha Markle, sora acesteia, jurnalistul și prezentatorul Piers Morgan, Paul Burell, fostul majordom al printesei Diana, dar si Dickie Arbiter, fostul secretar de presa al reginei.

De la ora 13:00, intreaga ceremonie regala va fi transmisa în direct într-o ediție speciala Știrile PRO TV, moderata de Cristian Leonte. Alături de el, istoricul Diana Mandache si Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii in Romania, vor discuta toate detaliile acestui eveniment grandios și vor urmări din platoul știrilor cele mai importante momente ale zilei: sosirea invitaților, slujba de la capela St. George, dar și plimbarea cu caleașcă regala. În timpul ediției speciale, un corespondent special Știrile PRO TV va avea intervenții LIVE de la Castelul Windsor.

Update: Aproape două milione de români s-a uitat la transmisiunile în direct, cei mai mulți au ales Pro Tv, Antena 3, Antena 1.  TVR, care nu a transmis HD (oare de ce??), a fost pe locul 4, chiar dacă a avut invitați interesanți care au comentat evenimentul.
Iată ce au putut vedea telespectatorii Pro Tv (fotografia  este de la Digi 24, care a transmis , de asemenea, o parte a evenimentului):

Documentarul Povestea prințului Harry: Patru nunți regale prezentat de National Geographic, este prezentat în premieră duminică, 13 mai, de la ora 20:00 și reluat de la ora 23:00, dar și  duminică 20 mai, de la ora 12.00. Documentarul  examinează cinci evenimente care reprezintă nu doar puncte de cotitură în viața familiei regale britanice, dar coincid și cu schimbări profunde în societatea și cultura britanică.

După eveniment, duminică 27 mai, tot în dorința de a ne ajuta să înțelegem ce înseamnă aceste evenimente în viața familiei regale , National Geographic și-a propus să afle toate detaliile despre ce înseamnă organizarea unei nunți regale: ni le prezintă în documentarul  Operațiunea Nunta Regală, de la ora 20:00 (și în reluare de la ora 23:00, dar și luni 28 mai, de la ora 13)

Surse: TVR, ProTv, National Geographic România și  E! Entertainement

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE