Recomandări TvTv

Virgil Ianțu dă startul revoluţiei culturale la ”Câștigă România”

Cel de-al doilea sezon al emisiunii-concurs de cultură generală începe astăzi şi se va difuza în fiecare zi, de luni și pănă joi, de la ora 20.00, la TVR 2.

Cu totul inedit este spotul de promovare al emisiunii, care promite o adevărată revoluție culturală. Coloana sonoră îndrăzneață este bazată pe piesa „Curaj” semnata de Grasu XXL. „Este o piesă mai veche care exprimă o problemă actuală, pe care ne dorim și trebuie să ne propunem să o aducem spre atentie, pentru a trage un semnal de alarmă… lipsa investiției în educație”, explică gazda concursului de cultură generală „Câștigă România!”.

Pentru o zi, una dintre cele mai frumoase biblioteci ale lumii, Biblioteca Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi”, din Iaşi, a fost gazda lui Virgil Ianțu și a echipei „Câștigă România!”, veniți să filmeze acest promo.

Virgil Ianțu a fost fermecat de un lăcaș de cultură despre care se vorbește prea puțin în România, dar pe care boredpanda.com l-a catalogat drept cea mai frumoasă bibliotecă din lume:

„Am avut surpriza să descopăr un loc superb care ar trebui vizitat de oricine măcar o dată: Biblioteca Universității Tehnice din Iași. Un loc care trimite în alte timpuri și care te îmbie la citit. Le mulțumesc gazdelor pentru răbdare și pentru amabilitate, sunt o echipă tare frumoasa”

Nu întâmplător, acesta a fost locul ideal pentru transmiterea mesajului celui de-al doilea sezon „Câștigă România!”. Prezentatorului Virgil Ianțu i s-au alăturat și elevi ai Școlii de Televiziune și Film din Iași, împreună reușind să realizeze un spot video puternic, memorabil, în centrul căruia se afla cultura.

„Este un format care a demonstrat că se poate. Un format românesc, care din primul sezon a acoperit o nevoie reală existentă în rândul publicului, nevoia de cultură. Promo-ul este un manifest, care face apel la nevoia de revoluție culturală. Iar acești copii au arătat pasiune si dorința de schimbare”

“Câştigă România!” este o emisiune-concurs de cultură generală difuzată la TVR 2 şi al cărei prezentator este Virgil Ianţu. În fiecare ediție, în platoul emisiunii se vor afla trei concurenți, iar fiecare trebuie să-și aleagă de pe harta României un județ de graniță ca punct de plecare. Misiunea concurentului este să ajungă într-un județ tot de graniță, ales de calculator. Concurenții trebuie să răspundă la întrebări de cultură generală ce au legătură cu județele „prin care trec”. În ultima etapă rămâne un singur jucător, cel care a răspuns la cele mai multe întrebări.

În ultimele luni s-au făcut preselecții la Craiova, Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Iași , în cadrul Caravanei „Câștigă România!”, așa că ne putem aștepta la noi concurenți-surpriză!  Virgil Ianțu a fost însoțit la Craiova de Marius Hoară, un împătimit al concursurilor de cultură generală şi singurul român care a reușit să răspundă corect la 246 de întrebări şi să câștige 10 ediţii consecutive. Tot la Caravană, pentru prima dată … un străin s-a înscris la un concurs de cultură generală cu întrebări despre România.

Cei care  vor să trăiască „pe viu” emoțiile de la filmările unicului concurs de cultură generală, dar și să-i cunoască pe Virgil Ianțu și echipa care lucrează pentru „Câștigă România!”, sunt invitați, ca spectatori, la emisiune. Din 19 septembrie doritorii trebuie să răspundă corect unei întrebări postate pe pagina de Facebook.

“Câştigă România!” a fost remarcată şi la nivel internațional. În premieră, producţia a fost selecționată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU – European Broadcasting Union, competiție care își va desemna premianţii în această toamnă. Succesul de la Berlin vine după ce „Câștigă România!” a stârnit interes şi peste Ocean. Producătorul de televiziune american Tim Crescenti a fost impresionat de formatul concursului de cultură generală şi a înregistrat deja în studiourile Televiziunii Române un episod pilot în limba engleză pentru varianta „To Win Your Country“.

Sursă informații: tvr.ro

Regulamentul concursului “CÂŞTIGĂ ROMÂNIA! – Sezonul 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE