Programe TvRecomandări TvTvz Prim plan

Asta însemnă să fi om. POVESTEA NOASTRĂ, cu Morgan Freeman, la National Geographic

Într-o perioadă în care evenimentele globale par să dezbine culturile, acest serial îşi propune să descopere forţele fundamentale care ţin societăţile noastre laolaltă şi să dezvăluie umanitatea comună ce se află în fiecare dintre noi. Morgan Freeman porneşte într-o călătorie globală pentru a cunoaşte oameni din diferite culturi, ale căror vieţi sunt modelate în moduri surprinzătoare de aceste forţe fundamentale şi să înţeleagă cum cultura umană a luat atât de multe forme remarcabile.

 

SEZONUL 1 are premiera astăzi, 14 ianuarie, de la 21.00.

Cum aș defini dragostea? Vedeți aici cum răspund oameni de pe mai multe meridiane, aparținând unor culturi diferite.

Toţi suntem oameni. Atunci de ce societăţile noastre din toată lumea par atât de diferite? Cum s-a dezvoltat civilizaţia umană? Şi cum va arăta societatea în viitor, pe măsură ce globalizarea şi tehnologia transformă modul nostru de viaţă?

Episoadele sezonului 1:

Marşul libertăţii
Morgan călătoreşte prin lume din dorinţa de a înţelege mai profund conceptul de libertate. De la izolarea solitară la lagărele de muncă forţată, la tabuurile sociale şi legile care restricţionează exprimarea opiniilor, Libertatea pare să fie o luptă constantă. Ca indivizi şi ca naţiuni, ne confruntăm cu întrebarea: Vom fi vreodată cu adevărat liberi?
Difuzare: duminică 14 ianuarie la 21.00

Lupta pentru pace
Morgan călătoreşte în toată lumea pentru a studia ciclurile de război şi pace. De la lupta ritualizată din cadrul festivalului religios Tinku din Bolivia până la programul de reconciliere post-genocid din Rwanda, episodul examinează uriaşa capacitate a omenirii pentru violenţă, dar şi căutarea neobosită a acesteia pentru armonie. Conflictul poate genera inovaţie, dar este războiul necesar? Barierele fizice şi teama de distrugere ar putea să ne facă mai prudenţi, dar este pacea doar simpla absenţă a războiului?
Difuzare: duminică 21 ianuarie la 21.00

Puterea dragostei
Poate dragostea să schimbe lumea? Morgan Freeman porneşte într-o misiune globală pentru a înţelege cum această forţă primară ne uneşte ca specie. Din orfelinate pe câmpurile de luptă, de la căsnicii aranjate la viaţa pe stradă, Morgan descoperă cum dragostea poate fi găsită în locuri neaşteptate şi cum această forţă ne inspiră pe toţi.
Difuzare: duminică 28 ianuarie la 21.00

Noi și ei
Putem construi punți care să înlăture diviziunile ”noi și ei”? Într-o perioadă când întreaga lume pare să se polarizeze în tabere ireconciliabile, Morgan pornește într-o călătorie pentru a descoperi care sunt forțele ce ne îndepărtează unii de alții și care sunt posibilitățile de a ne uni.
Difuzare: duminică 4 februarie la 21.00

Puterea noastră
Cum ne asigurăm că liderii noștri acționează în interesul nostru? Ce se întâmplă când poporul cedează prea mult din putere? Cum schimbi un sistem deteriorat? Ce ne oferă liderii și nu putem obține singuri? Morgan pornește în lume în căutarea răspunsurilor.
Difuzare: duminică 11 februarie la 21.00

Spirit rebel
Morgan vrea să înțeleagă ce face o rebeliune să fie reușită și ajunge față în față cu exilați, acuzatori, hackeri și lideri de mișcări. Din Berlin în Bolivia și până în Statele Unite, el va observa curajul, devotamentul, efortul asiduu și speranța ce sunt necesare în încercarea de a schimba lumea.

(episoadele din fiecare duminică seara sunt reluate peste alte trei ore, adică  luni, de la ora 00.00)

Sursa informații și fotografii: natgeotv.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE