Programe TvRecomandări TvTvz Prim plan

Mâncatul ”sănătos”. Adevărata față a lucrurilor – la BBC Earth [VIDEO]

Cum ar fi dacă mâncarea v-ar putea „curăța” corpul și v-ar face să vă simțiți bine? Dr. Giles Yeo analizează mania dietelor și „mâncatul sănătos”, atât de renumit în social media.
Un documentar care separă faptele de elementele pseudo-științifice, dezvăluind această conspirație a dietelor care a cuprins societatea occidentală: mâncatul ”curat”.

Într-o primă secvență, Giles gătește cu Ella Mills, antreprenorul Instagram din spatele Deliciously Ella, una dintre cele mai populare mărci asociate cu o alimentație ”curată” și analizează cât de departe este gătitul ei, bazat pe plante, de adevărurile științifice.

Giles își îndreaptă apoi atenția spre pretențiile surorilor Hemsley, care susțin nu doar gătitul fără gluten, ci chiar și fără cereale și apoi către Natasha Corrett, care își face cunoscută alimentația alcalină prin intermediul mărcii sale Honestly Healthy. În America, Giles dezvăluie apoi figuri-cheie din America ale căror filosofii alimentare îi influențează pe noii guru ai mâncării ”curate”. Descoperă astfel că atunci când vine vorba de promisiunile lor despre hrana și sănătatea noastră, totul nu este întotdeauna ceea ce pare a fi. Într-o fermă din California, unde bolnavii de cancer au fost tratați cu alimente alcaline, Giles vede pentru sine ce se poate întâmpla când pseudoștiința ajunge la o extremă șocantă.

 

Difuzări pe BBC Earth România:
marți 14 noiembrie: 23:00,
miercuri 15 noiembrie: 5:05, 18:10, 22:05
joi 16 noiembrie: 3:10
sâmbătă 18 noiembrie: 11:10, 19:45
duminică 19 noiembrie: 0:15, 6:05
luni 20 noiembrie: 23:55
marți 21 noiembrie: 5:15, 18:05, 22:05
miercuri 22 noiembrie: 4:00

 

Surse informații: bbcchannels.com, bbc.co.uk
Surse foto: bbcchannels.com, imdb.com

 

Documentarul ”Clean Eating: The Dirty Truth” (50 de minute) face parte din seria de emisiuni BBC ”Horizon” și a fost realizat la 19 ianuarie 2017. Îl puteți viziona (evident nesubtitrat) și pe Dailymotion:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE