Recomandări Tv

De Paște, la tv

Sâmbătă 1 mai

23:10 Pro Tv Film: Pavel, apostolul lui Hristos

23:10 TVR1 Universul credinţei  – Slujba Învierii, oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în direct de la Catedrala Patriarhală, dar și corespondenţe video cu reporteri TVR din importante centre monahale din țară.

23:45 TVR2 Documentar: Temelii pentru un nou testament. Vom merge în Țara Sfântă  vom descoperi o lume universal cunoscută şi totuşi atât de puţin descifrată.

00:15 TVR2 Concert de Paști Paula Seling și Orchestra Operei Naționale din Iași. „Am susținut un spectacol special de Paști în fața scaunelor goale, dar cu fiecare dintre voi umplându-mi inima. Întreaga orchestră a fost ca un singur suflet ce a vibrat sub bagheta maestrului Emil – Octav Ambrosă. Ne-am gândit că, prin momentele noastre, să vă trimitem liniște, iubire, lumină și bucurie. Aveți și câteva surprize, prin abordarea unor cântece rarisime pe care le-am introdus în repertoriu special pentru aceasta ocazie.” spune artista.



Duminică 2 mai:
07:00 TVR1  Universul credinței  –  Sărbătoarea Învierii Domnului: reportaje:  mesajele pascale de binecuvântare transmise de principalii lideri religioşi din țară, iar în rubrica „Bucuria Credinței”, Andrei Victor Dochia și Părintele Constantin Necula tâlcuiesc Învierea Domnului la Schitul Darvari din Bucureşti

12:20 TVR 1 Tezaur folcloric Realizatorii ne propun o premieră: reconstituirea Sărbătorii de Paşti, de la costumul tradiţional purtat în zilele de Paşti, până la produsele şi preparatele culinare specifice și manifestări religioase moştenite din generaţie în generaţie
Atmosfera Sărbătorii de Paşti specifice românilor din zona Olteniei,Obiceiurile, tradiţiile, credinţele maramureşenilor legate de sărbătorile pascale.

13:00 TVR2 Gala umorului cu Dem Rădulescu, Jean Constantin, Amza Pellea, Tamara Buciuceanu, Nicu Constantin, Stela Popescu și alte nume mari în compania cărora ne vom aminti momente umoristice antologice.

13:00 PrimaTv Poezie și delicatețuri – o ediție specială a emisiunii realizate de Mircea Dinescu (rel. 23:30)

16:00 TVR 1 Exclusiv în România Printre troienele începutului de primăvară, ajungem la Şirnea, pentru a descoperi peisaje care îţi taie răsuflarea şi vechi cărări care, odinioară, legau casele pline de viaţă. Suntem așteptați acasă la nimeni altul decât celebrul Charlie Ottley, realizatorul britanic de film care își dedică timpul salvării patrimoniului românesc și mediatizării frumuseților României, acum complet adoptat de sătenii alături de care își împarte noua viață. Finalul emisiunii îi surprinde pe Charlie și Cristi în ipostaza de ucenici ai doamnei Marioara, la pregătirea mesei de Paști.

18:00 Pro Tv România, te iubesc!  De Paște, învățăm să iertăm. Alex Dima a stat pentru câteva zile alături de părintele Constantin Necula și a observat felul în care interacționează cu oamenii. Sunt ani buni de când preotul umblă prin lume și vorbește despre Dumnezeu. S-au adunat peste 500 de conferințe pe care le-a ținut până acum, în diferite colțuri ale lumii, acolo unde a fost chemat și oamenii au avut nevoie de el.

20:10 TVR2 Film: Păcală  Eroul snoavelor româneşti e interpretat cu mult har şi umor de Sebastian Papaiani.

Luni 3 mai:

08:00 Antena 1 Neatza cu Răzvan şi Dani

12:30 TVR 1 Tezaur folcloric
Despre portul tradiţional de Paşti din Alba și obiceiul din a doua zi de Paşti, „Statul la vase”. Moldovenii îşi vor etala atât portul tradiţional purtat la zi de mare sărbătoare, cât şi preparatele culinare de o notă aparte.

18:00 TVR2 Rețeaua de idoli  Irina Păcurariu ne invită la Oradea, acasă la fostul fotbalist Mihai Neșu, pentru o poveste emoționantă. La numai 28 de ani, Mihai Neșu rămânea imobilizat în scaun cu rotile în urma unui accident la antrenament, în Olanda, unde era atunci la echipa din Utrecht. Pentru mulți, un asemenea șoc ar fi însemnat sfârșitul, Mihai Neșu se situează în tabăra opusă, a optimiștilor, și afirmă că, pentru el, este un dar lăsat de la Dumnezeu. Sportivul crede că în felul acesta își câștigă mântuirea sufletului, gând cu care pășește în viață în fiecare dimineață.

20:00, Film Now Seventh Son – o legendă plină de mister. Al şaptelea fiu al unui al şaptelea fiu va avea puteri extraordinare.
În prima săptămână a lunii mai, miercuri ?i duminică, FilmNow mai programează și alte superproducții de acțiune.

21:10 TVR1 Povestea Lupilor spusă de Lupii lui Calancea, Surorile Osoianu, Ansamblul „Ștefan Vodă” și maestrul Nicolae Botgros.. După cum singuri o mărturisesc, „Povestea Lupilor” începe de când e acest bătrân pământ, cu munții deși și creste ce ajung până la nori, văi abrupte, câmpii întinse, codri verzi și râuri curate… și nu se va sfârși vreodată, atâta timp cât e spusă în doinele, cântecele și datina străbună pe care le transmitem din neam în neam”.

22:00 TV1000 Noe – Noah (2014) Film nominalizat la Globul de Aur Cu: Russell Crowe, Jennifer Connelly

22:30 PrimaTv Orfelinatul– El orfanato (Horror, 2007) Nominalizat de Academia Europeana de Film în 2008 pentru cel mai bun film, cea mai buna actrita – Belén Rueda, cel mai bun compozitor – Fernando Velázquez, cel mai bun director de imagine – Oscar Faura

Mai multe despre programele de Paște de la TVR 1, TVR 2, TVR3, Pro Tv.

Vă mai amintiți ce am putut vedea de Paște anul trecut, în 2020?

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d